Vals Spel succes in Amerika

Vals Spel” succesvol in Amerika.

Documentairemaakster Annette van Trigt is met Foul Play (in Nederland bekend als Vals Spel), de documentaire over de val van Stal Eurocommerce, op het Equus Film Festival in New York onderscheiden met de Equusfilm Filmaward voor beste internationale regisseur.

Dit is al het tweede jaar op rij dat Van Trigt een prijs wint op het festival, vorig jaar won haar film The Story of Totilas de prijs voor de beste documentaire. Door Rick Helmink

Tussen de vele inzendingen uit Europa, India en Australië werd Van Trigt verkozen als beste regisseur. “Fantastisch dat Foul Play op deze manier ook internationaal erkend wordt. Met het winnen van deze award hoop ik dat Foul Play na de Story of Totilas ook zijn weg op de internationale platformen gaat vinden. Ik blijf dromen van Netflix, maar gelukkig mag dat hier in New York”, zegt Van Trigt.

Dieptriest

“In 2013 startte ik met het filmen van de Vissers en hun gevecht tegen de bankiers, niet wetende wat de afloop zou zijn. De ondergang van deze geweldige Olympische springstal, die veel betekend heeft voor de Nederlandse paardensport, blijft dieptriest.”

Vals Spel is tot nu toe één keer uitgezonden op de Nederlandse tv. RTV Oost zond de documentaire deze zomer uit. Ziggo Sport heeft de film nu ook geboekt, 26 december (tweede kerstdag) wordt de documentaire uitgezonden op kanaal 14.

Klik hier voor de Engelstalige trailer van Foul Play

Bron: Horses.nl