‘The Story of Totilas’ beste documentaire op New Yorks filmfestival


Door Rick Helmink 19 november 2017,

The Story of Totilas, de film over de opkomst en de ondergang van ’s werelds bekendste dressuurpaard van documentairemaakster Annette van Trigt, heeft op het Equus Film Festival in New York de Winnie Award gewonnen voor de beste documentaire.

Dit is al de tweede keer dat een Nederlandse film deze prijs op het internationale filmfestival krijgt, vorig jaar won It Swarte Goud van Omrop Fryslân.

Drie films van Van Trigt werden dit jaar genomineerd voor het internationale filmfestival waarvoor jaarlijks de beste films en documentaires met paarden in de hoofdrol worden geselecteerd.

Naast The Story of Totilas waren dat Verleidingen voor Amish en Gouden Genen. “Het is zeldzaam dat je als maker de Amish gemeenschap binnenkomt en die film kon op veel bijval rekenen in New York”, vertelt Van Trigt.

“Maar mijn stille hoop was toch dat Totilas zou winnen. Het gevecht om dat op film te krijgen, zo beloond te zien, raakt me. Ik hoop uiteraard dat deze award de film internationaal op de kaart gaat zetten”, aldus de filmmaakster.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl